top of page
Vident Dental Cabinet_edited.jpg
Esthetische Tandheelkunde
Mockup Vident (1).png

Esthetische tandheelkunde in Antwerpen

ESTHETISCHE
Vident tandarts praktijk behandelingen_edited.jpg

Wat is esthethische tandheelkunde?

Esthetische tandheelkunde is waar wetenschap en kunst samenkomen in tandheelkundige behandelingen. In plaats van een specifieke discipline of type behandeling te zijn, omvat het alle tandheelkundige behandelingsdisciplines met als doel het beste resultaat voor de patiënt te creëren, vanuit een esthetisch, functioneel en biologisch perspectief.

Meer dan alleen cosmetisch...

Het gaat met andere woorden om een ​​geïndividualiseerde behandeling. Bij Vident kijken we naar uw gebitsprobleem en bieden we een oplossing voor uw gebitgezondheid en -functie, terwijl we tegelijkertijd zorgen voor een mooie en natuurlijke uitstraling. Ons doel is om na te bootsen hoe uw tanden zouden zijn als u geen gebitsproblemen had en uw tanden en tandvlees in ideale staat waren. Dit is niet hetzelfde als cosmetische tandheelkunde, waarbij het strikt genomen gaat om het veranderen van het uiterlijk van uw tanden

De mogelijke behandelingen binnen de esthetische tandheelkunde zijn:

  • Bleaching (in-office of home): hierbij wordt door een gel op basis van waterstofperoxide of carbamideperoxide de bestaande verkleuringen geoxideerd, waardoor de tanden bleker worden. Dit kan thuis met geïndividualiseerde bleachbeugels of in de praktijk met een extra initiator of laser. De mogelijkheden en indicaties moeten met de tandarts besproken worden en zijn afhankelijk van het type verkleuring. Zie verder bij onderdeel bleaching

  • Reshaping: dit zijn kleine correcties van de vorm van de tanden door polijsten of uitbouwen van randen of hoeken van de tanden. Het uitbouwen zelf gebeurt meestal met composiet (een tandkleurig vulmateriaal).

  • Aligneren: kleine correcties van de positie van de tanden met behulp van blokjes of transparante, op maat gemaakte, beugeltjes. Deze behandelingen verlopen in overleg met de orthodontist.

  • Veneers / facings: vergelijkbaar met een schildje rond de tand dat zowel de kleur, vorm en (in beperkte mate) positie kan corrigeren van de tanden. Dit kan met composiet of porselein. Beide behandelingen zijn prachtige oplossingen bij de correcte indicatie en bieden de meeste mogelijkheden bij het esthetisch herstel.

  • Kronen: zijn porselein-keramische kappen over de tanden die de volledige tand omvatten. Ze zijn vooral geïndiceerd bij het vervangen van oude, bestaande metaal-porselein kronen of bij tanden die reeds zeer uitgebreid gevuld zijn. De kronen geven de tandtechnieker maximale vrijheid bij het reconstrueren van de nieuwe tanden.

Voor meer informatie over deze behandeling

OF

Vident webmaster photos_edited.jpg

"Ik heb beroep gedaan op Vident Clininc voor  het plaatsen van een tandimplantaat. Ik ben er heel tevreden mee. Als het om mijn gezondheid gaat, ben ik heel kieskeurig bij het bepalen van mijn specialist. Ik ben ervan overtuigd dat dit de juiste keuze was, omdat ik een vriendelijke en professionele behandeling kreeg. Bedankt!"

Monique I.

Lees meer
Vident logo white.png
Esthetische Tandheelkunde

Maantjessteenweg 160, 2170  Antwerpen

bottom of page